Yeniden Refah partisi Gebze ilçe başkanı Engin Kılıç 2 . Olağan kongreleri sonrası bir açıklama yaptı
Kılıç yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
Türk siyasi tarihinin en kalabalık kongresini gerçekleştirdik. İçeride ve dışarıda mahşeri bir kalabalıklar. 2. Olağan Büyük Kongremiz Ankara Spor Salonu’nda, salonda ve dışarıda on binlerce teşkilat mensubumuzun katılımıyla bir araya geldik.
Millî Görüş Erleri, samimiler, kardelenler, davanın delileri, Millî Görüş ikinci kırk yılda da yanardağ gibi patladığını gördük. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, artık bu bozuk düzen böyle gitmeyecek. Ey Zalimler, Ey Irkçı Emperyalistler bundan böyle korkun bizden. Tüm ezilenlere; üzülmeyin, mahzun olmayın, biz geliyoruz’ diyoruz. Yeniden Refah iktidarı yakındır, kurtuluş yakındır diyoruz.
Kongremizle birlikte Seçim Startını da fiilen vermiş olduk
Millî Görüş hareketinin banisi merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatı sonrasında yaşanan gelişmeler sonucunda ortaya çıkan Millî Görüş’ün siyasi alandaki temsil sorunun 23 Kasım 2018’de Yeniden Refah Partisi’nin kurulmasıyla sona erdiğinin söyleyen Genel Başkanımız Erbakan, şu açıklamalarda bulundu:
“Bizler, Millî Görüşçüler olarak, siyaseti makam ve rakam için değil Allah rızası için yapıyoruz. Siyaseti ticaret olarak değil, ibadet olarak yapıyoruz. 7 milyar insanın dünya ve ahiret saadeti için siyaset yapıyoruz. Yeniden Büyük Türkiye öncülüğünde, aynen ecdadımızın yaptığı gibi, yeryüzünde adil bir nizamı hâkim kılmak için siyaset yapıyoruz. Kongremizle birlikte seçim çalışmalarımızın da fiilen başladığını buradan ilan ediyorum ve aziz milletimize sesleniyorum: Artık çare var, artık hayrın kendisi var, artık Yeniden Refah var. Artık ehven-i şerlere mahkûm değiliz. Hak geldi, batıl zail oldu. Su göründü, teyemmüm bozuldu. Buradan açıkça ilan ediyorum ki; metalleri yorulmuş, boyaları dökülmüş, artık bu ülkeye verecek bir şeyi kalmayan iktidarın emeklilik zamanı gelmiştir. Su görünmüş, teyemmüm bozulmuştur. Altı benzemezin bir araya gelmeye çalıştığı 'masa başındakiler' ile iktidarda bulunan 'kasa başındakiler'in aziz milletimize umut olamadığı aşikârdır.”
Bizim ittifakımız milletimizle…!
Kongremizde genel Başkanımız Fatih Erbakan söyle konuştu; Bize her fırsatta ne soruyorlar, ‘Efendim hangi ittifakta yer alacaksınız?’ Biz de bu soruyu soranlara cevaben buradan diyoruz ki: Ne ittifakı yahu… Millî Görüş yanardağ olmuş patlıyor. Milletimiz Yeniden Refah diyor, akın akın Yeniden Refah’a koşuyor. Yeniden Refah Partisi olarak ittifakımız milletimizledir. Yeniden Refah Partimizin Amerikalarda, İngilterelerde icazet arayışı olmamıştır. Yeniden Refah Partimiz, milletimizden gizli görüşmeler yapmamış, pazarlık masalarına oturmamıştır. İktidarı Washington’dan, Londra’dan değil, aziz milletimizden istemektedir. Hedefimiz tek başına iktidar olmak, Millî Görüş prensipleri ve projeleri ile milletimizin derdine derman olmaktır.
İktidarımızda borç ve faiz değil üretim ve istihdam ekonomisine geçilecek
-Öncelikle milletimizi rahata erdireceğiz.Dar gelirli milyonların alım gücünü, refah seviyesini artıracağız. -Bununla birlikte, tarım ve hayvancılıkta, enerji ve madencilikte, sanayi ve teknolojide yatırımlara başlayacağız.
-Millî Görüş iktidarında borç ve faize dayalı ekonomik model terk edilecek, bunun yerine üretim, istihdam ve ihracata dayalı ekonomik modele geçilecektir.
-Tarımda tüm kotaları derhal kaldıracağız, tarım ürünlerine en yüksek taban fiyatlarını vereceğiz.
-Tarımda ve hayvancılıkta kullanılan elektrik ve mazottaki vergileri kaldıracağız.
-Tüm girdileri devlet olarak sübvanse edeceğiz. -Tarım Bakanlığı’nı “Bill Gates Vakfı’nın tasallutundan kurtaracağız.
-Samana muhtaç olan değil, tüm Dünya’nın karnını doyuran yeniden büyük Türkiye’yi kuracağız!’
-İşçi, memur, emekli maaşlarına %150 maaş zammı yapılacak, en düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilecek.
Yolumuz Amerika’dan geçmeden iktidar olacağız
Aziz milletimiz iktidardan “şahsiyetli bir dış politika beklerken”, Amerika’nın, Batı’nın, Rusya’nın ve Çin’in arasına sıkışmış bir dış politikaya şahit olmaktadır. Yeniden Refah Partisi iktidarında, tarihten aldığımız şuurumuzla, imanımızla, gideceğiz, Ege Denizinde, tüm adacık ve kayalıklarımızın üzerinden Yunan bayrağını indirip Ay-Yıldızlı bayrağımızı dikeceğiz inşallah. Görüyoruz ki iktidarından, muhalefetine, bizim dışımızdaki siyasi partiler birilerinin güdümünde bir siyasi anlayışa sahip olduklarını gösteriyorlar. Bunların yürüdüğü yol farklı olsa da vardıkları adres aynıdır. Aynen Ak Parti’nin 20 sene önce iktidara gelirken yaptığı gibi, şimdi de muhalefet partileri Amerika’nın yolunu tutar oldular. Biz yolu Amerika’dan geçmeden iktidar olmuş Millî Görüş hareketiyiz. Biz kuvvet ve kudret sahibi Amerika değil, Cenab-ı Allah’tır inancındayız. İkinci kırk yılda da yolumuz Amerika’dan geçmeden iktidar olacağız inşallah.
Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, 2. Olağan Büyük Kongremizde yaptığı seçim manifestosu niteliğinde idi. Ekonomiden eğitime, göçmen meselesinden dış politikaya kadar birçok konuya değinen Fatih Erbakan 2023 seçimleriyle iktidar olacağımızı ve halkın sorunlarıyla yakinen hemhal olacağımızı, yaşanabilir bir Türkiye kuracağımızı, D-8 ile başlayan tüm dünya insanlığının hak ve adaletini sağlayan bir sistemin kurulayacağını dile getirdi. Yeni bir dünya Yeniden Refah Partisiyle kurulacaktır.
“Sen gelmezsen bir eksiğiz” “ Üye ol Refah Gelsin”

