Bilim Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün “Adım Adım Siyaset” kitabında, Gülen Cemaatinin şeffaf olmadığını, aşırı politik davrandığını yazdı. Ergün yolsuzluk, rüşvet gibi iddiaların görmezden gelinmeyeceği görüşüne de yer verdi

AŞIRI POLİTİK BİR CEMAAT

Ak Parti Milletvekili Nihat Ergün, “Adım Adım Siyaset” kitabında, Fethullah Gülen Cemaatinin aşırı politik davrandığını yazdı. Ergün’ün hükümet-cemaat arasında yaşanan kavgayı 2006 yılında gündeme getirdiği, bir cemaatin siyasetin içinde çatışma unsuru olması, o cemaat için çok büyük sıkıntı yaratacağını söylediği ortaya çıktı. Ergün, Gülen cemaatinin şeffaf olmadığını da iddia etti.

 

RÜŞVET VE YOLSUZLUK

Kitabında, yolsuzluk ve rüşvet gibi iddiaların görmezden gelinmeyeceğine dikkat çeken Ergün, “Türkiye’de yolsuzlukla mücadele ve şeffaflık konusunda daha atılması gereken çok adım var. Süreç içinde imar hareketleri ve şehir rantlarıyla kısa yoldan zenginlik, teşvikler, imtiyazlar, krediler yolsuzluk ve rüşveti körüklemesine, insanların bozulmasına yol açabiliyor” diyor.

 

ANAYASA ÖNÜNDEKİ ENGEL

Kitabında, yeni Anayasa önündeki engellere de değinen Ergün, “Türkiye’de parlamenter sistem yok, yarı parlamenter sistem var. Yasama, yürütme, yargı erkleri arasında dengeyi gözetecek gerçek bir sisteme ve ciddi bir sistem tartışmasına ihtiyaç var. Anayasa değişikliğinde kişiler üzerinden ve sisteme angaje yapılan bir tartışma olduğu için sonuç alınamıyor” görüşüne yer veriyor.