Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı kent genelinde bulunan tüm halk otobüsleri ve belediye otobüslerini tek havuzda toplamak için düğmeye bastı. Şoförler OdasıBaşkanı Mustafa Kurt, projenin hukuki alt yapısının incelendiğini açıkladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı geçtiğimiz yıllarda kent kart uygulamasına geçmiş ve daha sonra tüm halk otobüslerini aynı havuzda toplamıştı. Halk otobüslerine nakit toplu taşıma ücreti alımı yasaklanmış ve kent karttan toplanan para havuza aktarılmıştı. 

TEK HAVUZ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı şimdi de ilimiz genelinde bulunan tüm halk otobüsleri ve belediye otobüslerini aynı havuzda toplamak için çalışma başlattı. Proje hayat bulursa, halk otobüslerinin yolcu taşıma mesafeleri azalacak ve ring seferleri ile aktarmalı ulaşım devreye sokulacak. 

“HUKUKİ ALTYAPISINA BAKILIYOR” 

Kocaeli Minibüs ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, projenin gerekli altyapı çalışmalarının sürdüğüne dikkat çekerek, “Henüz net bir şey yok, hukuki altyapısına bakılıyor. Hukuki anlamda sıkıntı olmaz ve altyapı da iyi bir şekilde hazırlanırsa Kocaeli Büyükşehir Belediyesiyle uygulamayı devreye sokacağız” dedi. Kurt aynı zamanda oda yönetimi ile birlikte Ankara’ya giderek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü, şoförlerin sorunlarını aktardı.