Bölgemizdeki özellikle KOBİ’lerin global olarak başarılı iş birlikteliklerine adım atmalarını desteklemek amacıyla, vizyonu doğrultusunda çeşitli etkinlikler düzenleyen Tüm Kobi Sanayici ve İşadamları Derneği, TÜKSİAD, geçtiğimiz günlerde, Çin Halk Cumhuriyeti ‘nin Shandong eyaletine bağlı Zaozhuang şehrinden belediye başkanı yardımcısı, sanayi bölgesi yöneticisi ve ileri teknoloji alanlarında üretim yapan iş adamlarından oluşan heyeti ağırladı.

İş alanlarının ve bölgelerinin tanıtımın yapan Çinli heyet, Gebze’yi çok önemsediklerini ve bu bölgedeki işadamları ile çeşitli ticari ilişkiler kurmak istediklerini belirttiler. Çevre koruma, atık yönetimi konularında Ar-ge projeleri yapan ve aynı zamanda çevre tehlike ölçüm sistemleri tasarlayıp üreten bir firmanın yetkilisi, Gebze bölgesinde hava kirliliğini önleme konusunda çok başarılı olunduğunu gözlemlediklerini belirtti.

Ayrıca bir Ultraviyole katkılı cam üreticisi firmanın ortağı olan işadamı, özellikle Gebze’de inşaat sektörünün gelişmiş olduğunu ve enerji korunumunun ciddi bir önem kazandığını ve camların her türlü binada ciddi oranda ısı kayıpları yaşatabileceğinden, inşaat sektörünün cam seçiminde dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Bu anlamda Gebze’de sektördeki işadamları ve firmalar ile proje iş birliklerine hazır olduğunu ifade etti.

Misafir heyetin ve etkinlikte yer alan Gebze’li işadamlarının kendilerini ve yaptığı işleri tanıtmalarının akabinde, TÜKSİAD Başkanı Nurettin ASLANTÜRK, ileri teknoloji ürünlerin gerek tasarımı, üretimi, gerekse ticareti ile ilgili çeşitli başarılı iş birlikteliklerine hazır olunduğu mesajını vererek şöyle konuştu: “Gebze hem sanayi hem de  Ar-ge ve Bilişim konularında bir üs durumundadır. Bu anlamda, TÜKSİAD olarak başarılı iş birlikteliklerinin kurulması ile ilgili olarak edindiği misyonu layığı ile yerine getirebilmek için bu tür ülkeler arası panel, sektör toplantıları ve B2B görüşme etkinliklerinin mimarlarından biri olmayı büyük bir heyecan, umut ve memnuniyetle benimsedik. Bir sonraki durak ise, Gebze’nin değerli işadamları ve sanayicileri ile Zaozhuang’da iş geliştirme toplantıları yapmak ve oradaki üretim tesislerini yakından incelemek için etkili bir iş seyahati planlamak olacaktır. Bu anlamda, etkinliklerimiz ile birlikte kendi işlerini geliştirmek isteyen tüm sanayicilerimize, tüm işadamlarımıza TÜKSİAD’ın kapısı her zaman açıktır.”

Ziyaretin sonunda, Zaozhuang şehri belediye başkan yardımcısı Li Jianxun, TÜKSİAD Başkanı Nurettin Bey’in nezdinde derneğe Çin’in geleneklerinden biri olarak, başarı getirmesi ile ilgili bir inanışı barındıran  Mudan Çiçeği’nin  kağıt katlama sanatı ile hazırlanmış motifini hediye ederken, TÜKSİAD’ı temsilen de Nurettin Bey, Li Jianxun’a çini motiflerinin yer aldığı plaketi taktim etti.