Kartepe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, sanayi kuruluşlarının bünyesinde faaliyet gösteren taşeron firmaların ruhsat kontrollerini yaptı. 
Kartepe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, ilçe sınırları içerisinde bulunan sanayi kuruluşlarının bünyesinde faaliyet gösteren taşeron firma denetimlerini tamamladı. Ruhsat ve Denetim Müdürü Semra Begeç, alt işverenlik yönetmeliğinin 3. Maddesinin A Bendi ve 4857 Sayılı İş Kanunun 2. Maddesine istinaden yapılan denetimlerde sanayi kuruluşları içerisinde yemekhane, üretime destek, taşıma, makine bakımları, forktif hizmetleri yapan taşeron firmalarının ruhsat kontrollerinin yapıldığını söyledi. Ruhsatsız faaliyet gösteren işyerlerine ruhsat çağrısı yapan ekipler, ruhsat almaları için de süre verdi.
İlçedeki ticaretin canlanması, esnafın korunması ve rekabet ortamının sağlanması adına çalışma içinde bulunduklarını belirten Begeç, Kartepeli vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürmesi için sıhhi işletmelere yönelik kontrollerin diğer iş kollarında da devam ettiğini ifade etti.