Başkan Karaosmanoğlu, Darıca Geçici Eğitim Merkezi’nde okula giden Suriyeli öğrencilerle buluştu

Türkiye-Suriye sınırında yer alan iller dışında ilk olma özelliğini taşıyan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Darıca Geçici Eğitim Merkezi’nin konuğu Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu oldu. Birliktelikte duygu dolu anlar yaşanırken, Suriyeli öğrencilerin dudaklarından Türkiye için, “Bizleri iki kez kurtardınız; Birincisi ölümden ikincisi cehaletten” cümleleri döküldü.

25 SURİYELİ ÖĞRETMENİN ÇALIŞTIĞI OKUL, İLK MEZUNLARINI VERDİ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın genelgesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 8 derslikli prefabrik binada savaştan ve zulümden kaçan Suriyeli çocuklar eğitim-öğretim görüyor. 25 Suriyeli öğretmenin de görev yaptığı okulda, savaş nedeniyle eğitim yaşantıları kesintiye uğrayan mülteci durumundaki öğrencilere nitelikli ve kaliteli bir eğitim ortamı sunulması için de çalışılıyor. 2014 yılında açılan okul; ilk ve orta düzeyde eğitim verirken, ilk mezunlarını 2015-2016 yılında verdi. İlk mezunları arasından bir öğrencinin Konya Ticaret Odası Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanması okulda mutluluk ve övünç kaynağı oldu.

ÖĞRETMENLERLE TOPLANTI YAPTI

Okula girişte Suriyeli öğrenciler tarafından Türkiye bayraklarıyla karşılanan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Geçici Eğitim Merkezi’ndeki sınıfları tek tek gezdi ve öğrencilerle yakından ilgilendi. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz’un hazır bulunduğu ziyarette, okulun öğretmenleriyle yaptığı toplantıda duygularını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Sizlerin acısı bizim acımızdır. Suriye’de inşallah barış dönemi gelecek. Unutmayın burası sizlerin de memleketinizdir ve kesinlikle kendinizi yabancı hissetmeyin. Acılar paylaşılarak azalır. Suriyeli çocukları kendi yavrularımız ve torunlarımız olarak gördük. Onlar sokakta kalmamalıydılar ve hayata iyi hazırlanmaları gerekiyordu” dedi.

BU ÇOCUKLAR SURİYE’NİN KURTULUŞUNA ÖNCÜLÜK EDECEKLER

Sağlıklı ve iyi bir nesil olarak Suriyeli öğrencilerin burada iyi yetiştirilmesini isteyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu çocukları öyle başarılı yetiştirelim ki; ilerleyen zamanda Suriye’nin kurtuluşuna öncülük yapsınlar. Bu öğrencilerimizin arasında inanıyorum ki, ülkeleri Suriye’ye büyük hizmet edecek gençler yetişecek ve bundan benim hiç tereddüdüm yok. Bu nedenle siz öğretmenlerimiz, bu bilinçle hareket etmelidir” şeklinde konuştu.    

15 TEMMUZ’DA SURİYELİ KARDEŞLERİMİZ BİZİM İÇİN DUA ETTİLER

Darıca Geçici Eğitim Merkezi’nden mezun olan bir Suriyeli öğrencinin Konya’da Tıp Fakültesi'ni kazanmış olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti de ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bakınız bu kadar sıkıntı içerisinde demek ki, güzel şeyler oluyormuş. İnanıyorum ki; bu öğrencilerimiz içerisinden daha çok başarılı çocuklar çıkacaktır. Darıca ilçemizde yaptığımız bu okuldan, Suriye'nin kurtuluşunda öncülük edecek gençler de çıkacaktır. Suriye’nin düştüğü bu duruma düşmemek için, dünya Müslümanları ve komşularımız güçlü olmalıdır. 15 Temmuz darbe girişimini yapanlar, ülkemizi Suriye’den daha kötü bir hale getirmek istiyorlardı. Bakınız o gece gerek dünyadaki Müslüman kardeşlerimiz, gerekse ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimiz de bizlere dua ettiler ve meydanlara çıktılar” ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.

HER GÜN BOMBALANAN ÜLKELERİ İÇİN DOKTOR OLMAK İSTİYORLAR

Kendileri için açılan ve tefrişatı yapılan okul için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı’na teşekkür eden Suriyeli öğrencilere gelecekte hangi mesleği seçersin sorusu soran Başkan Karaosmanoğlu’na “Doktor olmak istiyorum” demesi, hastanelerin bombalandığı ve sağlık çalışanlarının öldürüldüğü Suriye’de, tercih edilen meslek olması da dikkatlerden kaçmadı. Şükran ve minnet kelimelerini içeren teşekkür cümleleri kuran öğrencilere cevaben Başkan Karaosmanoğlu, “Asıl kurtarıcı ve minnet edilmesi gereken bizi yaratan yüce Rabbimizdir. Birbirimize çok dua edeceğiz. İnşallah sizlerde burada okuyacaksınız. Burası da sizin memleketiniz sayılır. Muhakkak ki pek çoğumuz doğduğumuz yere dönmek isteriz. Oraya gittiğinizde yine bize dua edin. Siz güzel yetişirseniz biz bundan çok sevinç duyacağız” diyerek duygularını ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra okulun bahçesindeki Suriyeli öğrencilerle de bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.