Kocaeli Kartepe İlçesi Sukay Park Tesislerinde meydana gelen patlama olayının şüphelisi oladukları iddia edilen 4 kişi, öğle saatlerinde Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

Edinilen bilgi ve iddialara göre;  Kartepe İlçesi Sapanca Gölü kıyısında bulunan   Sukay Park Dinlenme tesislerinde, önceki gün  meydana gelen  2 kişinin yaralandığı  patlama olayı ile ilgili, Jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınan G.S., M.F.S., M.C.T. ve M.C. isimli 4 şüpheli, Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

 

OLAY NEYDİ?

Olay Kartepe İlçesinde bulunan  Sapanca Gölü  kıyısındaki Sukay Park Tesisleri'nde meydana geldi. Restorana gelen 2 kişi, iddialara göre alacakları olduğunu iddia ederek işyeri sahibinden borcunu ödemesini istedi. Yaşanan tartışmanın ardından ikili, kameriyenin bulunduğu alanda el yapımı bir bomba patlattı. Kameriye tamamen parçalanırkeni bir restoran çalışanın kulakları sesten etkilendi. Kulakları sesten etkilenen çalışan hastaneye kaldırıldı. Ayrıca yabancı uyruklu bir gençte  hafif yaralandı. Şahısların daha önceki tarihlerde de  aynı mekana  patlayıcı bir düzenek yerleştirdiği ama  düzeneğin fark edilerek etkisiz hale  getirildiği öne sürüldü