Saadet Partisi, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması üzerine Saadet Partisi pazar günü miting yapma kararı aldı.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını protesto amacıyla Saadet Partisi, İstanbul Yenikapı’da 10 Aralık 2017 Pazar günü saat 13.00 ‘da Kudüs mitingi düzenliyor. 

YUSUF AKSU’DAN DAVET
Kunuyla alakalı Saadet Partisi Çayırova ilçe başkanı Yusuf Aksu yazılı bir açıklama yayınladı. Aksu açıklamasında şunlara yer verdi. "Şu anda İslam dünyasının bir numaralı meselesi ABD'nin attığı bu adım olmalıdır. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın toplantıya davet edilmesi, çok önemli bir adım, ancak buradan çıkacak ses, Türkiye'nin tavrına bağlıdır. Kesinlikle cılız olmamalı, yaptırım içermeli. Hükümetin İsrail'le olan siyasi, ticari, sosyal ve varsa askeri münasebetleri süratle kesilmelidir. İsrail, laftan anlamaz, sadece yaptırımdan, güçten anlar. İslam ülkeleri bir araya gelmeli, dik durmalıdır’’ dedi. Aksu son olarak "Kutsal beldemiz Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan ABD ve işgalci katil İsrail'e tepkimizi göstermek, Kudüs İslamındır diye haykırmak için 10 Aralık Pazar günü tüm halkımızı ellerinde sadece Türk bayrağı ve Filistin bayraklarıyla Yenikapı meydanına bekliyoruz. Saat 11.00 da Çayırova İlçe başkanlığımızın önünden araçlar kaldırılacaktır’’ dedi.