Dün açılan Osmangazi Köprüsü’nün çıkışında ilk kaza bugün meydana geldi

Dün törenle açılışı yapılan Yalova Hersek ile Kocaeli Dilovası’nı birbirine bağlayan Osmangazi Köprüsü’nün çıkışında bugün ilk kaza meydana geldi. Sürücünün ufak sıyrıklarla kurtulduğu kazada bariyerlere çarpan otomobil ağır hasar gördü.

Osmangazi Köprüsü’nü merak eden 22 yaşındaki Murat G., 09 FE 871 plakalı otomobiliyle Yalova yönünden gelip köprüyü geçtikten sonra çıkışlara karar veremedi ve yol ayrımında bariyerlere çarptı. Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu meydana gelen trafik kazasında otomobil ağır hasar görürken, sürücü Murat G. hafif sıyrıklarla kazayı atlattı. 

Kazanın şokunu üzerinden atan Murat G. cep telefonu ile aradığı ailesine ve yakınlarına haber verdi. Kazaya karışan otomobil Karayolları Müdürlüğü’ne ait çekiciyle yoldan kaldırıldı. Kazayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.
İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü'nün, açılışı yapıldı.

384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğundaki Gebze - Orhangazi - İzmir otoyol projesinin en önemli güzergahı olan Osmangazi Köprüsü'nden ilk araç geçişi saatler 00.00'ı gösterdiğinde gerçekleştirildi. Osmangazi Köprüsü 11 Temmuz tarihine kadar ücretsiz geçişe izin verecek.