23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Kocaeli Barosu’nun öncülüğünde, öğrenciler Kocaeli Adliyesi’nde hakim, savcı ve avukat oldu

 

Levent Kırca-Oya Başar ilkokulu 4. sınıf öğrencileri 3. Aile Mahkeme Salonu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ailesi tarafından okula gönderilmeyip, zorla evlendiren bir kız çocuğunun davasını görsel olarak canlandırdı. Okul müdürü Ergin Subaş ve sınıf öğretmenleri Ümran Gülmez, Gülben Dayar, Sibel Karapınar’ın verdiği fikir ve Kocaeli Barosu’nun desteğiyle gerçekleştiren etkinlikte öğrencilerin mesleği tanıması ve tecrübe edinmesi amaçlandı.

 

ÖĞRENCİLER TAM NOT ALDI
Görsel olarak canlandırılan dava bir kız çocuğunun ailesi tarafıdan okula gönderilmeyip zorla evlendirilmesi konu alındı. Davanın hakimliğini Elmas Kingir, Esma Hüsna Demir, Nisanur Çuhadar yaparken savcı Salih Hamza Çuhadaroğlu oldu. İrem Naz Duman Katip olurken, Mübaşir ise Muhammet Hasan Küçük yaptı. Mağdur çocuk Habibe Yusuf’un avukatlığını Zeynep Özakgüneş yaparken, sanık Melisa Altunbudak ile Berat Küçük’ün avukatlığını Miray Özder yaptı. Dava tanıklar Sudenaz Taşdemir ve Beyza Kırmızızambak dinlendi. Pedagog Zeliha Akgün ise davada hazır bulundu. Öğrencilerin göstermiş olduğu canlı performans Okul yönetimi, Baro Başkanı Sertif Gökçe ve davaya katılan avukatlar tarafından tam not aldı.