Konak Hastanesi Gebze, gebelikte ve gestasyonel diyabette beslenmeyle ilgili önerilerini 10 maddede topladı. Konak Hastanesi Diyetisyeni Hilal Batmaz,  gebelik ve gestasyonel diyabette beslenmeyle ilgili önerilerini hastaları ile 10 maddede paylaştı:Bol su tüketin.Basit karbonhidratlardan uzak durun (şeker,bal, pekmez, reçel vb.).Kompleks karbonhidratları tercih edin (Kuru baklagiller, tam tahıllı ürünler, kepekli pirinç, makarna, bulgur,çavdar, yulaf vb.).Öğün atlamayın, 2,5-3 saat arayla beslenin, ara öğünler yapın.Ara öğünlerde karbonhidratların yanında süt ve süt ürünlerinden tüketin. Böylece kan şekerinizdeki ani düşme ve yükselmelerin önüne geçebilirsiniz.Yeterli posa tüketin. Bunun için diyetinize sebze, meyve, tam tahıllı ürünler, yulaf ve kuru baklagiller gibi çözünür ve çözünmez posa kaynaklarını ekleyin. Posa kan şekerinin yükselme hızını azaltır, bağırsaklardan kolesterol emilimini azaltır, dışkıyla fazla yağ asidi ve glikozun atılımını artırır böylece fazla kalori alımının da önüne geçmiş olursunuz.Günde 5 porsiyon meyve-sebze tüketin.Beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmek, çavdar veya yulaf ekmeği, pirinç yerine bulgur, meyve suyu yerine meyvenin kendisini tüketin.

Kabuğu ile yenebilen meyvelerin kabuğunu soymayın.Gebeliği zorlamayacak şekilde fiziksel aktivitenizi artırın.

Özel Konak Hastaneleri Hakkında

1995 yılında İzmit'te kurulan Konak Hastaneleri, sahip olduğu seçkin kadrosu ile dünya standartlarında hizmet veren A Sınıfı bir hastanedir. Yatırımlarını günden güne genişleten Konak Hastaneleri 2013 yılında bünyesine kattığı Gebze Tıp Merkezi'ni 2015 yılında A Sınıf hastane olarak hizmete aldı. 2014 yılında hizmete giren Gölcük Aile Konak Hastanesi ile yapmış olduğu aynı yıl Adapazarı'nda bünyesine kattığı Konak Tıp Merkezi ile 2016 yılında 4. büyük hastanesinin açılışı için hazırlanmaktadır.

Bina yatırımlarının yanı sıra hasta odaklı yaklaşımı, seçkin hekim kadrosu, sağlık personeli, tıbbi altyapısı, teknolojisi ve hizmet kalitesi ile yenilikler getiren Konak Hastaneleri 128 Kesit BT Koroner (Sanal) Anjiyo, Kolon Hidroterapi, Kardiyak Rehabilitasyon, Uyku Laboratuvarı,  gibi hizmetleri de verebilmektedir. Kocaeli'nin ilk özel Tüp Bebek Ünitesi ile sağlığın daima yanında olmaya devam ediyor.