~~Kocaeli'de Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla 41 milyon liralık 5 tesisin temel atma töreni düzenlendi.
Kocaeli'nde bulunan bir kültür merkezinde gerçekleştirilen “Devlet Su İşleri Toplu Temel Atma Merasimi ve Sertifika Dağıtım” törenine Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakan Veysel Eroğlu, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Devlet Su İşleri Müdürü Murat Acu, protokol ve çok sayıda vatandaş katıldı.
41 milyon TL'lik 5 tesisin temel atma töreninde konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Özellikle geçmiş yönetimler burada çok büyük bir skandala büyük bir soyguna imza attılar. Bunu en iyi bilen kişi benim. Çünkü o zaman güya İstanbul'a 100 milyon metreküp su verilecekti diye böyle bir projeye imza attılar, bütün devlet kademelerini kandırmışlar ve 15 milyon dolara İstanbul İkitelli'de yaptığımız tesisin daha küçüğünü burada 149 milyon dolara yapıp bitirmişler. Daha sonrasında 400 milyon dolara bitecek bir tesisi 4 buçuk milyar dolar diye devletin sırtına yüklediler. Şimdi bu parayı hem hazine ödüyor hem de Başkanımız İbrahim Bey bu borcu ödemeye çalışıyor. Biz hem Kocaeli'nin istifade edeceği hem de Sapanca gölünü kurtaracak Sakarya'ya memba suyu gibi su verecek olan Ballıkaya Barajı bitmek üzere önümüzdeki yıl devralacağız. Böylece biz ilk defa Türkiye'de Düzce'den Bulgaristan hududuna kadar bir sıkıntı olursa bu sıkıntıyı giderecek su üretim sistemini uyguluyoruz. Ve önümüzdeki yılda bunlar hayata geçtiği zaman 2071 yılına kadar yani Malazgirt zaferinin birinci yılına kadar su sıkıntısı olmayacak inşallah” dedi.
Bakan Eroğlu Türkiye'nin artık zamanla yarıştığını belirterek, “Türkiye artık büyük hedeflere imzasını atacak ve mührünü koyacaktır. Türkiye'nin önünü kesmeye çalışanlara karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. Ve 2023 yılında Türkiye'yi dünyadaki ilk 10 ülke ekonomisi arasına taşıyacağız” diyerek sözlerini bitirdi.
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ise, AK Parti'nin iktidara gelmesiyle hayatın her alanında dönüşüme imza attığını söyleyerek, “Türkiye ekonomide, siyasette, politika gibi her alanda dönüşümü AK Parti iktidarı gerçekleştirdi. Yapılan bu dönüşümlerden en anlamlısı ise hiç kuşkusuz orman ve su alanında yapılan değişimlerdir. 4 milyar ağacı toprakla buluşturmak her babayiğidin harcı değildir. Kocaeli gri şehirden yeşil şehre doğru emin adımlarla gidiyor. Bugün Kocaeli Türkiye'nin en yeşil şehirlerinden bir tanesi. Artık Kocaeli ve Sakarya'da 2071 yılına kadar su ihtiyacını tamamen ortadan kaldıracak yeni bir projeyi de devreye alıyoruz. İşte bu vizyonsuzlukla vizyonun farkıdır” şeklinde konuştu.
Protokol konuşmalarından sonra 5 tesisin açılış törenleri yapılarak orman köylülerine OR-KÖY kredi sertifikaları dağıtıldı.