TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin aşı çalışmalarında diğer ülkelerden geriye kalır yanı yok açıklamasını yaptı.

 Kocaeli Gebze’de bulunan TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsünün laboratuvarını ziyaret eden Radiye Sezer Katırcıoğlu, “Covid19 aşılarına ulaşmamıza çok yakın zaman kaldığının müjdesini vermek istiyorum.” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz ay TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Mükemmeliyet Merkezinin açılışında kamuoyuna paylaştığı aşı çalışmalarında sona gelindiğini söyleyen Katırcıoğlu Merkezde gerçekleştirilen 18 projeden 8'i aşı, 10'u da tedavi amaçlı ilaç olduğu bilgisini aktardı.

Halkımız bize güvensin, inansın

Aşı çalışmaları normalde 5 yıl süren çalışmalardır diyen Radiye Sezer Katırcıoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti “Araştırmacılarımız inşallah önemli bir aksilik veya engel çıkmazsa 2021 yılı ilk çeyreğinde bu aşıların kullanılmaya başlanması için gece gündüz çalışıyor. Türkiye için çalışıyoruz, milletimiz için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah bizim doktorlarımız ile geliştireceğiz. 8 aşıdan 3 tanesinin ilk hayvan aşamaları bitti. Kalite kontrolden geçmiş aşı adayları klinik çalışmalarla gönüllü insanlara uygulanacak. Türkiye'nin aşı çalışmalarında diğer ülkelerden geriye kalır yanı yok. MAM tarafından koordine edilen Covid19 aşı ve ilaç platformundaki 8 aşıda 8 farklı teknoloji kullanıyor. Hepsi dünya ile yarışır ölçekte teknolojiler. Halkımız bize güvensin, inansın. Kıymetli araştırmacı arkadaşlarımıza bu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Ülkemiz ve aziz milletimiz için yerli ve milli projelerin hayata geçirilmesinde bizlerinde desteği tamdır. 2021 yılının ilk çeyreğinde müjdeli haberi Kocaeli’nden tüm Dünya’ya duyuracağız.”

MİLLETİMİZİN BEKLENTİLERİNE CEVAP VERİYORUZ

1 Ekim tarihi ile çalışmalarına başlayan Türkiye Büyük Millet Meclisinde yeni yasama döneminin hayırlı olmasını dileyen Radiye Sezer Katırcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti; “Milletimizin beklentilerine cevap verecek, Türkiye'yi her alanda daha ileriye taşıyacak yasama faaliyetlerinin olacağını ve bir günü dahi boş geçirmeden çalışmalarımızı yürüteceğiz. Korona Virüs Salgının seyrine yönelik gerektiğinde yeni tedbirler, gerektiğinde yeni normalleşme adımları devreye alındı. Sosyal koruma kalkanı kapsamında çalışanlara ve dar gelirli kesimlere yapılan karşılıksız ödemelerin tutarı 38 milyar liraya ulaşmıştır. Salgınla mücadele ederken kendi vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetleri kesintisiz sürdürmenin yanında, 153 farklı ülkenin ve 8 uluslararası kuruluşun destek çağrısına Türkiye olarak biz cevap verdik.”

 

İyice köşeye sıkışan terör örgütü şimdi doğayı hedef alıyor. Bebek katili, insan katili örgüt şimdi de ormanları ve dilsiz canlıları katlediyor. Bu hainliğiniz yanınıza kalmayacak diyen Katırcıoğlu, konuşmasının devamında şunları kaydetti; “Maalesef kendilerini çevreci ve doğa dostu ilan eden kesimlerden, özellikle gezicilerden kuvvetli bir duruş göremediğimiz gibi muhalefetten de samimi bir kınama ve tutum göremedik. Milletimiz de bu fotoğrafa 18 yıldır 14 seçimdir gereken cevabı vermiştir. 2023 yılındaki seçimler de yine feraseti ve basireti ile gereken cevabı verecektir. Yeni meydana çıkan Partiler ise CHP ve HDP trenlerinin arkasında bir vagon oldular. Ülkemiz ve aziz milletimizin menfaati için katkı sağlayacak bir tutum ve duruş sergilemedikleri gibi aksine hareket ederek, yapılan olumlu ve güzel çalışmalara köstek oluyorlar. İnşallah kısa sürede akıllarını başlarına alır ve bu tutumlarından vazgeçerek, ülkemize faydalı çalışmalarda yer alırlar veya yapılan çalışmalara engel olacaklarına destek olurlar.”

 

19 yaşını tamamlayan AK Parti, siyasette de yönetimde de icraatta da bölgesel ve küresel politikalarda da rüştünü ispat ettiğini söyleyen AK Parti Kocaeli Radiye Sezer Katırcıoğlu açıklamasının sonunda; “AK Parti tarihe damgasını vurmuş bir partidir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milletimizin huzuruna çıktığımızda her alanda anlatacak hikâyemiz, günler haftalar sayacak icraatlarımız var” dedi.