Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve yönetimine ziyarette bulundu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ziyaret turlarına devam ediyor. 31 Mart sonrası kent genelini ziyaret eden Karaosmanoğlu, bu hafta yeniden şehirdeki temaslarına başladı. Karaosmanoğlu'nun bugünkü durağı CHP İl Başkanlığı oldu. Ziyarette İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Sekreteri Hüseyin Acurman, Kadın Kolları Başkanı Başkanı Songülkaya, İl Bilişim Sorumlusu Metin Düzgün ve İl Başkan Yardımcısı Selim Yıldız’ da hazır bulundu. Ziyarette öncelikle söz alan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Sayın Karaosmanoğlu’na nazik ziyaretlerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Siyasette yumuşak ilişkilerin kurulmasından yana olduğumu her fırsatta belirttim. Sizin döneminizde o yumuşaklık zaten vardı” ifadelerini kullandı.

 

ÖRNEK OLMAMIZ GEREKİYOR

“Ben her zaman diyalogdan yanayım” diyen Sarıbay, “Farklı siyasi görüşlerde olan kişilerin birbiriyle diyalog halinde olması gerekiyor. Biz birbirimizi elbette eleştirebiliriz. Ama bir arada olmamız, düşüncelerimizi saygı çerçevesinde paylaşmamız, halk için çözümler üretmemiz önem teşkil ediyor. Siyasetçiler olarak bizim insanlara örnek olmamız gerekiyor” dedi.

DEMOKRASİ GÜZEL BİR ŞEYDİR

Sarıbay’ın ardından konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Partiler demokrasinin olmazsa olmazıdır. Partiler olmazsa özgürlük olmaz. Demokrasi güzel bir şeydir. Demokraside vatandaş kimi tasvip ediyorsa görev veriyor. Siyasiler de bu görevi layıkıyla yerine getirmek adına çalışmalıdır” sözlerini kullandı.

 

ARKA PLANDA DURUM ÖYLE DEĞİL

“Bunun kıymetini olmayanlar daha iyi bilir” diyen Karaosmanoğlu, “Yurtdışında kimi gezilerde gördüğüm çoğu yerde halk istediği kişiyi seçemiyor. İnsanlar muhtarını bile kendisi seçemiyor. Böyle yerlerde gördüğüm en önemli şey ise, öyle yerlere gidiyoruz ki çok şık modern yerler ancak arka planına hemen arka mahallelerine baktığımızda durum hiç öyle değil. Kocaeli’ye baktığımızda hiç böyle yerler yok” diye konuştu.