~~Kocaeli’nin sağlıklı içmesuyu ihtiyacını karşılayan ve abonelerine modern altyapı ile işletmecilik hizmetleri veren İSU Genel Müdürlüğü, bu hizmetleri yürüten personelin eğitim kalitesini de her geçen gün yükseltiyor. Kurum, kendi imkânları ile yüksek lisans yapan personelin yanı sıra Gebze Teknik ve Kocaeli Üniversiteleri ile de yüksek lisans eğitim programları yürütüyor.
YÜZDE 39 ÜNİVERSİTE MEZUNU
İSU, Kocaeli’nde yaptığı hizmetleri yürütebilmek adına değişik statülerde çalışan 1750 personel ile hizmet veriyor. Yüzde 39 oranında yüksek lisans, lisans ve ön lisans mezunu çalışan bulunan kurumda, yönetici ve personelin eğitim kalitesine yönelik seminerler, kurslar, yüksek lisans eğitim programları düzenleniyor.
İSU, TEŞVİK EDİYOR.
Kurumda, toplamda 77 yönetici ve personel yüksek lisans mezunu olarak çalışıyor. İSU Genel Müdürlüğü, stratejik hedefleri doğrultusunda personelin bilgi, birikim ve eğitim seviyelerinin yükseltilmesi için lisansüstü eğitim programlarını desteklemekte ve teşvik etmektedir.  Bu kapsamda Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ve Kocaeli Üniversitesi ile protokoller imzalandı. GTÜ ile yapılan işbirliği kapsamında 2015 yılından bu yana, Sosyal Bilimler alanında, ikinci öğretim yüksek lisans programları yürütülüyor. Geçtiğimiz yıl 22 yönetici ve personel mezun olurken, ikinci program kapsamında 26 yönetici ve personel ile yüksek lisans eğitimleri de devam ediyor.
FEN BİLİMLERİNDE YÜKSEK LİSANS
İSU, inşaat ve çevre mühendisi olan yönetici ve personele yönelik olarak Fen Bilimleri alanında ikinci öğretim yüksek lisans eğitimi başlattı. 19 yönetici ve personelin katıldığı eğitim, İSU Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştiriliyor. Eğitimin sonunda mezun olacak olan yönetici ve personele yüksek lisans belgeleri verilecektir. Yapılan bu eğitimlerle birlikte kurumun yatırım ve projeleri için yeni ve daha ileri bir bakış açısı ile tezler hazırlanmaktadır.