Türkiye’nin 119 ile çıkması, 38 İlçe’nin daha il olması yeniden gündem oluyor. Gebze’de 38 İlçe arasında var ancak, adı geçen İlçeler arasında Gebze, Büyükşehirli İl olmaya aday tek İlçe.

Referandum da yüzde 60 ‘evet’ oyu ile bir kez daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek veren Gebze, il olma hakkını istiyor. Osmangazi Köprüsü, Üniversitesi, Silikon Vadisi, Sanayisi, Nüfusu ve belirlenecek yüz ölçümü ile birlikte Gebze Büyükşehirli İl olmaya aday bir İlçe.


TÜM ALTYAPISI HAZIR
Türk Ekonomisine sunduğu katkı, OSB’leri ve büyük işletmeleri ile Gebze, yıllardır İl özlemi çakıyor. AK Parti Genel Başkanı olduğu süreçten itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a her dönem tam destek veren Gebze, artık il olmak istiyor. Güçlü sanayisi, kamu binaları, nüfus yoğunluğu ve yüz ölçümü ile Büyükşehirli İl olma kriterlerinin tümüne sahip olan Gebze, bölge siyasetçilerinden artık Gebze’nin İl hakkını teslim etmesini bekliyor.


38 YENİ İLÇE
Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen Türkiye’de İl sayısının 119’a çıkacağı yönündeki hazırlık, referandum nedeni ile rafa kaldırılmıştı. Referandum sonrası, İl olmaya aday 38 İlçe’de yeniden bir hareketlilik yaşanmaya başladı. Antalya, Tokat gibi illerde birkaç İlçe İl olacaklar arasında yer alırken, adı geçen bu İlçeler arasında İl almaya en yakın ve uygun İlçe’nin Gebze olduğu görülüyor. İçişleri Bakanlığı’nın yeni il yapılacak ilçelere yönelik dosyayı yeniden gündeme getirmeye çalıştığı belirtilirken, Gebze’de de İl konusunda atılacak adımlar merakla beklenmeye başlandı