AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, dünyanın virüs sorununu çözemeden Rusya-Ukrayna savaşıyla karşı karşıya kaldığını belirterek, “Bu krizi Türkiye çıkarmadı. Virüs Türkiye’den de bulaşmadı. Ama milletimizin sorunu bizim sorunumuzdur. Biz ülkemizi daha iyiye götürmek için çok çalışacağız” dedi.

TEŞKİLAT AKADEMİSİ MAHALLE TAMAMLANDI
AK Parti Genel Merkez Ar-Ge ve Eğitim Başkanlığınca hazırlanan Teşkilat Akademisi’nin 2.etabında üç kademe Mahalle Başkanları ve Yönetimlerine eğitim verildi. AK Parti AR-GE ve Eğitim’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen’in koordinasyonunda Türkiye genelinde 81 ilde 93 bin teşkilat mensubu eğitime katıldı. İlimizde de İzmit ve Gebze olmak üzere iki ayrı merkezde yaklaşık 3 bin mahalle başkanı ve yönetimi eğitimde yer aldı. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş’in de bizzat katıldığı toplantılarda önceki dönem Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağ, önceki dönem Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, Gazeteci-Yazar Hikmet Genç ile Araştırmacı Yazar ve Yapımcı Abdurrahman Uzun gibi önemli isimler eğitim verdi.

ELLİBEŞ: “HER ZAMAN HAZIR OLMALIYIZ”
AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, muhalefetin hesapsızca yalan ve iftiralarla ülke gündemini meşgul ettiği bir dönemde, AK Parti teşkilatlarının her anlamda kendini hazır ve uyanık tutması gerektiğine işaret ederek, Teşkilat Akademisi Mahalle programı sonrası şunları açıkladı: “Muhalefet bu virüsü de, bu savaşı da AK Parti çıkardı sanıyor. Bu virüs bizim virüsümüz değil. Bu savaş bizim savaşımız değil. Ama milletimizin sorunu bizim sorunumuz. Bu krizlerin etkilerini azaltmak, ortadan kaldırmak için esnafımızı, vatandaşımızı sürekli destekliyoruz ve desteğe devam edeceğiz. Virüs ortaya çıktığı andan itibaren sağlık hizmetlerini, tedavi süreçlerini ücretsiz hale getirdik. Esnafımıza, vatandaşımıza maddi, manevi destekler sağladık. Pandemiden çıkar çıkmaz, henüz Rusya-Ukrayna savaşı patlak vermeden asgari ücrete tarihi artış yaptık. Hala hem emeklimize, hem çalışanımıza verilen maaş ve ücretleri iyileştirme yollarını arıyoruz. Desteklerimiz bitmedi, bitmeyecek.”

MUHALEFETTEN AKIL ALMAZ AÇIKLAMALAR
“Avrupa’da raflar boşaldı, temel gıda ürünlerinde tedarik sıkıntısı varken, Türkiye’de böyle bir krizin yaşanmaması için uğraşıyoruz. Biz istiyoruz ki, ülkesi ve milletini seven herkes bu süreci atlatmak için pozitif katkı sunma gayretinde olsun. Varsa eksik, milletimizin menfaatind doğru eleştiri getirsin, hakikati savunsun. Ama maalesef muhalefeti görüyorsunuz. Tek bildikleri yıkmak, engellemek, parçalamak. Türkiye, savaş çıktığından bu yana dünyanın en önemli ülke başkanlarını ağırladı. Cumhurbaşkanımızın onlarca devlet başkanıyla baş döndüren diplomasi trafiği oldu. Ama ana muhalefet lideri Türkiye yalnızlaştı diyor.”
GÖZ BOYUYOR, ALDATIYORLAR
“Dünyanın en büyük asma köprüsü 1915 Çanakkale Köprüsü’nü hizmete açarak, Marmara’da otoyollar, viyadükler, köprülerle altın çemberi tamamladık. Havaalanları, yollar, hastaneler açmaya devam ediyoruz. Muhalefet bunları bile aslı astarı olmayan iftiralarla karalamaya çalışıyor. Göz boyuyor, aldatıyor. Açıkçası ağaç dostuyuz diyerek Gezi’de 5 ağacın yer değiştirmesine karşı çıkarak ülkemize milyarlarca dolar zarar verenlerin, bugün kendi belediyeleri eliyle İstanbul Çırağan Sarayı önünde 120 çınar ağacını, İzmir’de 71 palmiyeyi katlettiğini görüyoruz. Bunların her işi samimiyetten uzak.”

KİMSEYİ İNANDIRAMAZLAR
“İzmir gibi bir büyükşehiri yıllarca hizmetten mahrum bırakıp, İstanbul’da seçim vaatlerini unutarak göreve gelir gelmez suya, ulaşıma astronomik zam yapanların ne Şanlıurfa’da bedava elektrik sözüne, ne de milletimizin menfaati için uğraşacaklarına inanılmaz. İşte bu anlayışa cennet ülkemizi teslim edemeyiz. Bunun için çok çalışmalıyız. Kocaeli Teşkilatı bu anlamda gerçekten üzerine düşeni yapmak için canla başla çalışıyor ve çalışmaya devam edecek. Bakın son 6 ayda iki kez ilçe danışma meclisleri yaptık. Mahalle Başkanlarıyla ilçe ilçe istişarelerimizi tamamladık. Meclis üyelerimizle toplantılar düzenledik. Mahallelerde, mahalle yönetim kurullarıyla buluştuk. Sandık Kurullarımızı topladık. Hergün halkımızla, vatandaşlarımızla beraberiz. Teşkilat Eğitim programlarıyla kendimizi daha da geliştiriyor, davamıza, ülkemize daha iyi nasıl sahip çıkabileceğimizi konuşuyoruz. Hedefimiz 2023 seçimlerini kazanmak. Çünkü bizim hayalimiz Türkiye’yi 2053’e, 2071’e en güçlü şekilde taşımaktır. Muhalefetin böyle bir hayali de, düşüncesi de olmadığını çok iyi biliyoruz.”