Dilovası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü; yeni yol açma, malzeme serimi ve yol genişletme çalışmalarına hızla devam ediyor.

İlçede kapsamlı çalışmalarını yürüten Dilovası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yaptığı tespitler sonucu gerekli görülen mahalle ve sokaklarda yeni yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Dilovası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları kapsamında Mimar Sinan Mahallesinde bulunan iki okul ve bir kapalı spor salonunun içinde bulunduğu eğitim kampusu ile Barış Caddesini bir birine bağlanarak öğrencilerin daha kısa ve güvenli ulaşım sağlanacak.

 

Yeni yol açma çalışmalarına tüm hızı ile sürdüren ekipler, açıldığında 7 metre genişliğinde, 200 metre uzunluğunda olacak olan 538/1 sokağı ulaşıma açmak için yaklaşık 2000 m2 parke kullanılarak sokak modern hale getirilecek. Vatandaşların ve öğrencilerin rahat nefes alması ve eğitim kampusu ne kolay ulaşım sağlanacak.

 

GÜVENLİ VE SAĞLIKLI ULAŞIM

Alt ve üst yapı çalışmalarında ilçenin gerekliliklerini ön plana alacaklarını vurgulayan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, "İlçemizde eğitim gören öğrencilerimiz için, ne ulaşımın, ne de trafiğin sorun olmasını istemiyoruz. Güvenli ve sağlıklı ulaşım alt yapısı için plan ve projelerimizi derinlemesine hazırlıyoruz. Çalışmalarımız bu vizyonla devam edecek ve Dilovası sorunsuz bir ulaşım ağına kavuşacak" diye konuştu.