~~Darıca Belediyesi 10.  Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında düzenlenen Balkan Türkleri Gecesi’nde bölgemizde yaşayan binlerce Balkan Türkü Darıca’da bir araya gelerek yöresel müzikleri ve folklör gösterileriyle eğlendiler.
Program öncesi Balkan Türkleri Dernek Yönetimi protokolü Edirne tava ciğer ve meşhur köftesiyle ağırlarken, Program Latif ve orkestra ekibinin Balkanlar yöresine ait müziklerle başlarken, Ela Yılmaz isimli küçük kızın okuduğu şiir ayakta alkışlandı.
Programın açılış konuşmasını yapan Balkan Türkleri Dernek Başkanı Mehmet Mutlu, dernek faaliyetleri ile bilgili kısaca bilgiler aktardı. Mutlu, “ bizleri bu anlamlı gecede bir araya getiren Darıca Belediye Başkanımız Şükrü Karabacak’a teşekkür ediyorum. Ülkemizin dört bir yanına yerleşmiş Balkan Türkleri olarak ülkemize hizmet etme gayesi içindeyiz, dernek olarak üyelerimizin sorun ve sıkıntılarının çözümü noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gecemize hoş geldiniz. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.
TÜRKİYE TÜM DÜNYA MAZLUMLARININ UMUDU OLDU
Gecede bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise konuşmasına önceki gün tren kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Başkan Karabacak konuşmasında “Balkanlardan gelen kardeşlerimiz, soydaşlarımız hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyerek geceye katılanları selamlarken “Osmanlı İmparatorluğu’nun Türkiye’ye emaneti olan Balkanlardayız bu akşam. Biz tüm mazlumların ana yurdu Türkiye’yiz. Bir gönül birlikteliği olan projemiz şehirler ve kültürler kaynaşması bu dostluğun en büyük göstergesidir. Bugün Balkanlarda sadece Bulgaristan’da mı?  Yunanistan,  Selanik, Girit, öbür tarafta Makedonya, Kosova Prizren her tarafta da dostlarımız, kardeşlerimiz, akrabalarımız, soyumuzdan olan insanlar var. Biz onlara her zaman kucak açtık ve kucak açmaya da devam edeceğiz. Geçmişte Balkanlara sahip çıkan ülkemiz çok şükür bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde bütün dünya mazlumlarına sahip çıkıyor. Bir kez daha gecemize hoş geldiniz diyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.
ELVAN GÜNAYDIN KONSERİ İLE EĞLENDİLER
Konuşmaların ardından, dernek yönetimi geceye katkı sağlayanlara birer plaket verirken, Başkan Karabacak’ta geceye katılan Bulgaristan’ın Koşukavak Belediye Başkan Yardımcısı Abidin Mehmet’ e bir plaket takdim etti. Mehmet Ali Paşa Halk Oyunları Ekibi’nin Folklör Gösterisi Elvan Günaydın konseri ile sahili dolduran binlerce vatandaş gönüllerince eğlendiler.