Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen kongre ile yeni yönetimini belirleyen Darıca Ardahanlılar Derneği, bir ay gibi kısa bir süre içerisinde yeni dernek binasına taşınarak, görkemli bir açılış yaptı.

Darıca’nın en prestijli caddelerinden olan İstasyon Caddesi üzerinde bulunan yeni hizmet binasını açılışını yapan Darıca Ardahanlılar Derneği yüzlerce kişinin katıldığı muhteşem bir açılış merasimi ile hemşerilerinin yeni buluşma noktasını hizmete açtı. Oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşen açılış merasimine bölgede yaşayan Kars, Ardahan ve Iğdırlı vatandaşlarda yoğun bir katılım sağladı.

TAM DONANIMLI, ÖRNEK BİR DERNEK BİNASI

Derneğin yeni hizmet binası içerisinde lokali, toplantı salonu, yönetim ofisi ve sosyal alanları barındırıyor. Ciddi bir çalışma ile kısa sürede baştan aşağı yenilenen ve donatılan yeni dernek binası açılışa katılan herkesin büyük beğenisini kazanırken, davetliler dernek içerisinde bol bol resim çekildi. Açılış öncesinde davetlilere bir çok yöresel ikramda bulunulurken, dernek yöneticileri de davetliler ile yakından ilgilendiler. Dernek binasının dışında ise yüzlerce kişi davul zurna eşliğinde halaylar çekerek eğlendi. Öte yandan dernek yönetimi tarafından yeni hizmet binası giriş kısmında vatandaşlara lokma ikram edildi. 

BAŞKAN IŞIK: HEMŞERİLERİMİZE YAKIŞIR BİR DERNEK BİNAMIZ OLDU

Kadın Kolları Başkanı Çiler Boylu’nun sunumu ile gerçekleşen açılış programı saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Açılış konuşması için kürsüye gelen Darıca Ardahanlılar Dernek Başkanı Bülent Işık: “Öncelikle bizleri bu özel günümüzde yalnız bırakmayarak yanımızda olan siz kıymetli hemşerilerime, değerli protokolümüze, bölgemizin güzide sivil toplum kuruluşları ve derneklerinin temsilcilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Çok kısa bir sürede dernek yönetimimizin yoğun gayretleri ile bugün hemşerilerimize yakışır güzel bir dernek binasını hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Umuyorum ki daha iyisini hak eden hemşerilerimize yakışır güzel projelerle karşınızda olacağız. Kıymetli Belediye Başkanımıza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum kendisi bu süreçte sağolsun hep yanımızda oldular. Herşey için şahsım ve derneğim adına bir kez daha hepinize teşekkür ediyorum, dernek binamızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ENSAR ÖĞÜT: DERNEKÇİLİK ÇOK ÖNEMLİ

Dernek Başkanı Bülent Işık’ın alkış alan bu konuşmasının ardından ise sözü eski Milletvekillerimizden Ensar Öğür aldı. Katılımcıları selamlayan Öğüt: “Derneğimiz Darıca’da hemşerilerimize yakışır güzel bir dernek binası yapmışlar. Hepsini kutluyorum, emeği geçenlerden Allah razı olsun. Dernekçiliğin önemini bilmemiz gerekir. Umuyorum ki hemşerilerimizde bu güzide derneğimize sahip çıkacaktır. Yeni dernek binamız hepimize bir kez daha hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

BAŞKAN BIYIK: EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLUYORUM

Öğüt’ün ardından söz alan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise “Bugün Ardahanlı hemşerilerimiz ile bir arada olmaktan son derece mutluyum. Ben Dernek Başkanımız Bülent Beyi çok eski tanırım. Dernek Başkanı olmasına sevindim, çünkü Darıcamız da kalabalık bir nüfusa sahip olan Ardahanlılar ne yazık ki temsil noktasında yetersiz kalıyordu. Yeni yönetim ile birlikte bu durumun değiştiği ve ciddi bir ivme kazandığı düşüncesindeyim. Nitekim bugün açılışını yapacağımız dernek binası ile net olarak gördük. Ben bir kez daha emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

DUALAR EŞLİĞİNDE AÇILIŞ YAPILDI

Başkan Bıyık’ın alkış alan bu konuşmasının ardından ise dualar eşliğinde kurdele kesimi ile açılış merasimi gerçekleştirildi.  Yapılan açılış merasiminin ardından ise protokol ve vatandaşlar dernek binasını gezerek ikram edilen yöresel ürünlerden tattılar. Dernek yöneticilerinin misafirperverliğinden duyulan memnuniyeti dile getiren davetliler ise bu güzel dernek binası için emeği geçen herkese teşekkürlerini sundular. Dernek binası akşam geç saatlere kadar ziyaretçilerin yoğun ziyaretleri ile açık kaldı. Hafta boyunca da ziyaretlerin devam etmesi bekleniyor.

AÇILIŞA YOĞUN KATILIM

Programa Kars, Ardahan ve Iğdırlı vatandaşların yanı sıra, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, CHP eski Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, GTO Başkanı Nail Çiler, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay, Darıca Belediyesi Meclis Üyeleri, Darıca GB Kulüp Başkanı Arif Gülen, İstanbul Ardahanlılar Dernek Başkanı Ahmet Demirbaş ve yönetimi, KC Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Cebrail Kamacı, Kocaeli Karslılar Derneği Başkanı Alican Kazgan ve yönetimi, KAISİAD Başkanı Meşaik Karakuş, Gebze KAI Derneği Başkanı Metin Baytöre, Kocaeli Posoflular Dernek Başkanı Muhammer Eren, Aşık Zülali Dernek Başkanı Murat Ağyar, Darıca Karslılar Derneği Başkanı Ali Şen, Çayırova KAI Dernek Başkanı Atila Kızılbuğa, Prof. Dr. Coşkun Polat, Prof. Dr. Halim Kazan, İSU Çayırova Şube Müdürü Erdal Gültekin, Ölçekliler Köyü Dernek Başkanı Aşkın Aslan, Çetinsu Köyü Dernek Başkanı Olgun Keskin, Posof Sütoluk Köyü Dernek Başkanı Zeki Erdoğan, CHP eski İlçe Başkanı Yakup Törk, Darıca Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Naci Yılmaz, Darıca Mahalle Muhtarları, Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Erol Akalın, Darıca GB Başkan Yardımcısı Ertuğrul Işık, Matbaacılar Dernek Başkanı Ozan Kurtuluş İlyasoğlu, GTÜ Şube Müdürü Adnan İşçi, Açıkyazı Köyü Derneği Başkanı Soner Pullu, Saadet Partisi eski İlçe Başkanı Selim Çetinkaya, İSU Uzmanı İsmail Demirci, bölge STK’larının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Öte yandan açılışa katılmayan onlarca isimde çelenk ve çiçek göndererek hayırlı olsun dileklerini ilettiler.