~~Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlarken, günün zor şartlarında kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü bir şekilde 2023 hedeflerine ilerlediğine vurgu yaptı.
Başkan Karabacak yayınladığı mesajda “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 79. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz. O günün zor şartlarında kurulan Türkiye Cumhuriyeti aradan geçen 94 yılda önemli badireler atlatmasına rağmen hedeflerinden asla taviz vermemiştir. Son olarak 15 Temmuz darbe girişiminde adeta yeniden bağımsızlık mücadelesi veren halkımızın vatan aşkıyla sokaklara dökülmesinin ardından darbe girişimi engellenmiş, devamında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve hükümetimizin kararlı tutumları sonucu alınan kararlarla hainlerin inlerine girilmiş ve tehlike bertaraf edilmiştir. Halkımızın vatan sevgisi bir kez daha bütün dünyaya örnek teşkil etmiştir.
Her alanda gelişen ve değişen ülkemiz, sanayide, teknolojide ve ekonomik anlamda artık dünya devleriyle yarışır hale gelmiştir. Savunma sanayisiyle dosta güven veren, düşmana korku salan güçlü bir Türkiye var. Demokrasinin ve insan haklarının muasır medeniyetler seviyesine eriştiği, lider bir ülke olarak her alanda gelişimini sürdüren Türkiye Cumhuriyeti geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir. Bizlerde yerel yönetimler olarak halkımıza ve ülkemize hizmet etme aşkıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, bu kutsal vatan topraklarında, bağımsız, güçlü ve demokratik bir ülke olarak hayatta kalmamızı sağlayan, Büyük Kumandan Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun silah arkadaşlarını, vatan uğruna hayatını kaybeden şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.