~~
15 Temmuz ve tüm şehitlerimiz adına davet edilen Yasin okuma etkinliğinde okunan Yasin-i Şerif sayısı 12 bin 186’yı buldu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz’un seneyi devriyesinde bir kez daha Kocaeli halkını 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimiz için Yasin-i Şerif okumaya davet ediyor. 251 şehidimiz için 251 bin Yasin’’ okunması hedeflenen organizasyonda şimdiden 12 bin 186 Yasin-i Şerif okundu. Geçtiğimiz yıl, 15 Temmuz ve bu topraklar için can veren tüm şehitlerimiz için düzenlenen etkinlikte 564 bin 688 Yasin okunmuştu. Şehitler için Yasin-i Şerif okuma etkinliği bu yıl kendi rekorunu kırması bekleniyor. Yasin okumak isteyenler www.duayadavet.org web sitesinden kayıt yaptırabiliyor.
WWW.DUAYADAVET.ORG
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Temmuz’un seneyi devriyesinde organize edeceği program öncesinde 251 demokrasi şehidimiz ve tüm şehitlerimiz için 251 bin Yasin etkinliği başladı. Milletimizin ezelden gelen ‘’bir ölür, bin diriliriz’’ anlayışından yola çıkarak her şehidimiz için bin adet olmak üzere 251 bin Yasin-i Şerif okunması hedefleniyor. Yasin okumak isteyenler www.duayadavet.org web sitesinden de kayıt yaptırabilecek. İnternet sitesine girenler, kaç adet Yasin okumak istiyorlarsa sitedeki ilgili bölüme yazabilecek. Sitede 15 Temmuz şehitlerimizin isimleri ve fotoğraflarıyla o gece yaşananları anlatan bilgi ve görsellerle etkinlik programı da yer alıyor.
15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ÖNDER ve Kocaeli İl Müftülüğü paydaşlığında
gerçekleştirilecek programda okunan Yasin-i Şeriflerin hatim duası,
15 Temmuz 2018 Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Milli İrade Meydanı(Perşembe Pazar Alanı)nda düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesi,15 Temmuz gecesi halkımızın kahramanca direnişini ve 28 gece süren demokrasi nöbetlerinde yaşanan heyecanı tekrar hatırlatmak amacıyla Türkiye genelinde benzeri olmayan bir organizasyona imza atacak.
MİLLİ İRADE VE DEMOKRASİ NÖBETİ
Geceye katılan vatandaşlar temsili olarak Milli İrade ve Demokrasi nöbeti tutmaya davet edilecek. Sahnedeki LED ekranlardan 15 Temmuz hain darbe gecesinde haber kanallarında verilen haberler, sabah namazına kadar yayınlanacak. Geceye katılan vatandaşlara 15 Temmuz Şehitleri adına şerbet, gülsuyu ve lokma ikram edilecek. Ayrıca tüm katılımcılara alanın çeşitli yerlerine konuşlandırılmış stantlarda; Türk Bayrağı, şapka ve tişörtler hediye edilecek. Duayla Nöbet Vaktine tüm halkımızı bekliyoruz.