Dilovası Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısını Başkan Ali Toltar’ın Başkanlığında yaptı. Belediye  Başkanı Ali  Toltar,  ilçede sportif başarılara imza atmış sporculara  Belediye Meclisi kararıyla başarılı olan tüm takımı  altınla ödüllendirerek son günlerde güvenlik kuvvetlerini hedef alan terör olaylarını kınadı.

Dilovası Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Ali Toltar’ın başkanlığında Belediye Toplantı Salonunda yapıldı. Meclis üyelerinin katılımıyla yapılan belediye meclisinde konuşan Belediye Başkanı Ali Toltar, ülkenin içinde bulunduğu hassas ortama dikkat çekerek şöyle dedi “Öncelikle Ülkemizde son günlerde yaşanan daha doğrusu yaşatılmak istenen kaos neticesinde hayatını kaybeden tüm emniyet ve silahlı kuvvetlerimizin mensubu olan, ülke savunması yaparken hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm milletimize baş sağlığı diliyorum. Ayrıca  Diyarbakır Ak Parti Gençlik Kolları Eski Başkanı Yunus Koca kardeşimiz, dava arkadaşımıza da Allah’ tan rahmet ailesine baş sağlığı diliyorum. Malum hepimizin bildiği gibi 7 Haziran Milletvekili Seçimleri neticesinde koalisyon görüşmeleri sonuç vermemiş; geçici hükümetimiz kurumuş ve halkımızın iradesi tekrar seçime gitmemiz gerektiğini, tekrar sandık başına gitmemizi işaret etmiştir.  Bizlerde kardeşlik ve demokratikleşmenin istikrarı ve istikbali için ekonomik büyüme ve kalkınma hamlelerimizin devamı için; Gelişen, büyüyen Yeni Türkiye için tekrar barışın, kardeşliğin, huzurun, sükunetin hakim olması için canhıraş şekilde canla başla çalışacak ve ülkemiz, geleceğimiz, gençliğimiz için Ak Partimizin tek başına hükümeti kurmasını sağlayacağız” dedi.

Daha sonra gündeme ait maddelere geçilerek Meclis çalışmalarına geçildi. Gündeme alınan maddelerin oy birliğiyle kabul edildiği gözlendi.

Belediye Meclisinin bu ayki  gündeminde olan ve Belediye Başkanı Ali Toltar’ın teklifiyle  son günlerde  ilçemizde başarılı sonuçlar getiren Sporcu ve Antrenörüne teşvik için ödüllendirilmesi maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

Geçtiğimiz günlerde  Kocaeli Wushu İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Minik , yıldız, gençler ve büyükler kulüpler arası şampiyonası Derince Kapalı Spor Salonunda 16 ağustos 2015 tarihler arasında gerçekleştirilmiş, bu şampiyonaya Dilovası Belediye Wushu Kick Boks Okulu toplamda 26 madalya ve 2 adet kupa kazanarak  16 adet birincilik,5 adet 2.lik  ve 5 adet 3.lük madalyasıyla  sonuçlarıyla şampiyonaya katılan  26 sporcunun tamamı değişik kategorilerde madalya kazanarak  Kocaeli Wushu Şampiyonası ve 2  adet 1 lik kupası kazandılar.

Belediye Meclisi kararıyla hocaya tam altın, şampiyonada birincilere yarım, ikincilere çeyrek üçüncülere de gram altınla ödüllendirildi. 

Belediye Başkanı Ali Toltar, Dilovası Belediyesi olarak gençlerimizin daha iyi spor yapmaları için tüm imkanları seferber ediyoruz ve karşılığında başarı olarak  bizlere geri dönüyor. Bizde başarıyı ödüllendirerek teşvik ediyoruz.  Bizim inşallah ilerleyen zamanlarda amatör sporu daha iyi yerlere getirecek projelerimiz var. Spor’un kardeşliği, dostluğu, ve barışı tesis edecek yegane unsur olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. Burada takım hocamızdan sporcularımıza kadar herkese teşekkür ediyorum" dedi.