~~Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, 4. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme çalıştayı programı sonrasında Başbakan Yıldırım ile Dilovası’nı konuştu.
TOLTAR BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞTÜ
Başbakan Binali Yıldırım ve Bakanlarla birebir görüşme imkânı bulan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ilçede planlanan projeleri ve sorunları dile getirdi.
YEREL BELEDİYELERİN SORUNLARINI İLETTİ
Başbakan Binali Yıldırım ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile yaptığı görüşmelerin ardından açıklama yapan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “4. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme çalıştayı programı sonrasında Başbakanımız ile yaptığımız görüşmede ilçemiz hakkında bilgiler aktardım. Geçtiğimiz aylarda OSB’lerin yerel belediyelere ödediği emlak ve çevre vergisi kaldırılmasından sonra sanayi ile iç içe olan belediyelerin yaşadığı sorunu kendilerine ilettim.
SİT ALANI SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki ile yaptığım görüşmede ise Tavşancıl Mahallemizde bulunan ve çoğunluğunun halkımızın mülkiyetin de olan arazilerinin SİT alanı kapsamından çıkartılarak konuta açılması yönünde ki taleplerimizi ve projelerimizi tekrardan ilettik. Başbakanımız ve Bakanımız ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda ilçemizin birincil sorunlarını çözüme kavuşturmak için gerekli çalışmaların yapılacağını belirttiler”dedi.