Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, 21 Mart Down Sendromu ve Farkındalık Gününe özel bir mesaj yayınladı.

Toplumdaki duyarlılığın arttırılması ve down sendromlu bireylerin hayatları boyunca ön yargı ve ayrımcılığa maruz kalmaması gerektiğini mesajında belirten Belediye Başkanı Şevki Demirci, Çayırova Belediyesi’nin engelleri kaldırma adına sürdürdüğü çalışmaları anlattı. Her bir engelli bireyi özel insanlar olarak gördüklerini dile getiren Demirci, Engelli Koordinasyon Merkezi ile engelli vatandaşların ve ailelerinin hayatlarına ince dokunuşlar yaparak onların sorunlarını çözmeye çalıştıklarını aktardı.

Demirci, “Empati Kurmalıyız”

Demirci, “Belediye olarak özel kardeşlerimize elimizden geldiğince destek oluyoruz. Onların fikirlerini önemsiyor, taleplerini yerine getiriyoruz. Özel bireylerimizi topluma kazandırma adına hem hükümetimiz hem de biz yerel idareciler olarak çok önemli atılımlar yaptık. Onların yaşamlarında en büyük engel sevgisizliktir. Biz bunu da aşmayı başardık. Engelli kardeşlerimizi seviyoruz. Onların değerli olduklarını hissetmelerini sağlıyoruz. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Empati kurarak onlara verdiğimiz her destek onların sosyal yaşamlarına büyük bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

Demirci, “Engelli Yaşam Merkezi Projesini Planlıyoruz”

Belediye olarak engelli bireyler için bir proje geliştirdiklerini ve planlama aşamasına geçtiklerini belirten Belediye Başkanı Şevki Demirci, “Engelli Koordinasyon Merkezimizin yanı sıra yine özel insanlarımız için çok önemli bir proje üzerinde çalışıyoruz. Engelli Yaşam Merkezini oluşturuyoruz. Projemiz için planlama çalışmasına başladık. Kısa sürede netleştireceğimiz projeyi Akse Mahallesi Büyük Çağdaşkent Parkı içerisinde planlıyoruz. Burada engelli vatandaşlarımız ve aileleri hoşça vakit geçirebilecek. Eğitim alabilecek ve psikolojik destek bölümlerinden faydalanabilecek. Ayrıca kendileri için düzenlenen etkinliklerde yer alarak, özgüvenlerini kazanabilecekler.” dedi.