15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Darıca’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve ilçe protokolü şehitliği ziyaret ederek dua okudu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Darıca’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Darıca Kaymakamlığı ile Darıca Belediyesi’nin birlikte düzenlediği etkinlikler Nenehatun Mezarlığı’ndaki şehitlik ziyareti ile başladı. Programa Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Şaheser Şen, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay, Darıca MHP İlçe Başkanı Adem Emre Aygün, şehit aileleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Şehitlerimiz için Kur'an-Kerim okunurken, program Darıca Müftüsü Muharrem Bilgiç tarafından okunan dua ile son buldu. Daha sonra Bağlarbaşı Merkez Camii’nde öğle namazının ardından şehitler için Mevlid-i Şerif okutuldu.

EDİP ZENGİN UNUTULMADI

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve ilçe protokolü daha sonra 15 Temmuz’da şehit edilen Darıcalı Polis Edip Zengin’in ailesini ziyaret ettiler. Darıca’da Şehit Edip Zengin’in ismini yaşatacaklarını ve unutmayacaklarını ifade eden Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin 4. Yıldönümünde bir kez daha demokrasiye darbe vurmak isteyenleri lanetliyor başta şehit ve gazilerimiz olmak üzere darbeye direnen tüm duyarlı vatandaşlarımızı şükran ve minnetle yad ediyorum” dedi.