Başbakan Davutoğlu’nun baldızı Hatice Misge, uzun yıllar asistanlığını yaptığı merhum Dr. Aidin Salih’in islami değerlere göre sağlık konusunu işleyen ‘Gerçek Tıp’ adlı eserini Kocaelili kadınlara anlattı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun ablası Hatice Misge, İslami değerlere uygun olarak beslenme ve sağlık konusunu içeren ‘Gerçek Tıp’ adlı konferans için ilimize geldi. Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Toplantı salonunda düzenlenen seminere kadınlara özel olarak gerçekleştirildi. Yaklaşık 30 kişinin katıldığı seminerde, Hatice Misge kadınların en çok merak ettiği soruları yanıtladı. Geçtiğimiz yıl hayata gözlerini yuman Tıbbi-Nebevi ve natif konularında dünya çapında tanınan Dr. Aidin Salih’in uzun yıllar asistanlığını ve ünlü doktorun ‘Gerçek Tıp’ adlı eserinin editörlüğünü yapan Misge katılımcılar tarafından adeta soru yağmuruna tutuldu.

 

ÇOCUK YEMİYORSA ZORLAMAYIN
Özellikle çocukların iştahsızlığıyla ilgili gelen soruları cevaplayan Misge, “Midelerimiz bizlerin yumruğu kadar. Ancak anneler çocuğun canı istemediği halde zorla yemek yedirmesi iştahsızlığa yol açıyor. Çocuklarınızın önüne yemeği koyun, yerse yer yemezse yemez. İki günde bir çocuk çabuk gelişsin diye et yedirmeye çalışmak yanlış bir uygulamadır. Çocuğunuzu yemek beğenmiyor diye, kek yedirmek ya da yemeğe zorlamak aslında annelik şefkati değil, hastalığa davetiye çıkartmaktır. Çocuklarınız yemek yemiyorsa eğer, 1-2 gün aç kalsa hiçbir şey olmaz. Acıktığında elbette yiyecektir ve sizin önüne koyduğunuz sebzeleri de yiyecektir” ifadelerini kullandı.

 

ALERJİ NEDEN OLUR?
Bahar aylarında artan alerjilere de değinen Misge, “Gözlerin yaşarması, hapşırmak beyni temizlemenin yoludur. Baharda doğa nasıl kendisini yeniliyorsa, insanların bedenleri de kendilerini yeniliyor. Yanlış beslenme sonucu, karaciğerde, beyinde birikintiler oluşuyor. Vücutta oluşan birikintileri vücut atamamışsa alerji kendisini gösterir yani vücut doğal olmayan nesnelere karşı vücut tepki gösterir. Gözlerin yaşarması, sürekli hapşırmak gibi vücudun eylemleri aslında kendisini temizleme uygulamasıdır. Baharda arttığını düşündüğünüz eklem ve romatizmalarda buna bağlı. Ağrı kesici almak çözüm değildir. İlaç yerine hacamat yaparsanız daha kalıcı çözümler alırsınız” dedi.