Fikri Işık "AK Parti'de siyaset yapmanın bir tek sebebi olabilir; hakkın rızasını, halkın gönlünü almak. Başka hiçbir sebebi olamaz" dedi.

Işık, AK Parti Yayladağı İlçe Teşkilatı'nın Belediye Düğün Salonu'nda düzenlediği 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti kadrosunda bugüne kadar görev alan herkese teşekkür etti.

AK Parti'de makam, mevki, mal ve mülk için siyaset yapılmadığını kaydeden Işık, "Siyaset zor iştir. Hele AK Parti'de siyaset yapmak daha da zor iştir. AK Parti'de siyaset yapmanın bir tek sebebi olabilir; hakkın rızasını, halkın gönlünü almak. Başka hiçbir sebebi olamaz" diye konuştu.

Tüm teşkilatlarla 12 yıldır halkın arasında yer aldıklarını belirten Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Partimizi kurduğumuzda iki tane temel hedefimiz, önceliğimiz vardı. Birincisi, milletimizin refahı. Bu milletin refahı mutlaka yükselmelidir. İkincisi de devletimizin itibarı. Bu iki temel kavramı birbirinden hiç ayırmadık. Bunu sağlamak öyle kolay değil. Bunun için yapmamız gereken şey, önce Türkiye'nin demokrasisini güçlendirmekti. 2002 yılından bu güne kadar birçok reformu hayata geçirdik. Bu ülkenin kardeşliğini, milli birliğini ancak demokrasi çıtasını yükselterek sağlayabiliriz. Demokrasinin olmadığı yerde kardeşlik ruhu gelişmez."

"Hemen birkaç kilometre ötemizde yaşanan ve 4 yıldır hepimizin ciğerini parçalayan olaylar, aslında demokrasinin olmamasından kaynaklanan olaylardır. Onun için hiç kimse 'bu demokrasi memlekete fazla geliyor' diye propaganda yaparsa itibar etmeyin" diyen Bakan Işık, "Çözüm sürecinde de en temel gayemiz budur. Türkiye var olan kronik sorunların tamamını çözsün. Kürt ve Alevi kardeşlerimizin ve azınlıklarımızın problemi var, nedeni demokrasimiz yetersiz. Yetersiz demokraside bu problemleri çözmek mümkün değil. Bunun için çok önemli adımlar attık, bundan sonra da atmaya devam edeceğiz. Tek gayemiz var bu ülkenin milli birliğini ve kardeşliğini güçlendirmek" ifadesini kullandı.
"Orta ve uzun vadede kazanan Türkiye olacak"

Türkiye'nin çevresinde istenmeyen birçok olayın olduğunu kaydeden Işık, bu olaylar nedeniyle Ortadoğu'nun ateş çemberine döndüğünü söyledi.

Türkiye'nin bölgesinde güvenli bir liman olarak görüldüğünü kaydeden Işık, "Eğer bugün çevremizde olan bütün bu olaylara rağmen Türkiye bir güvenli liman olarak görülüyorsa ve her başı daralanın 'Emniyette olurum' düşüncesine sahipse, bunu söylerken, ne Sünni ne Alevi, ne de Hristiyan, Yezidi ayırmıyoruz. Herkes 'Türkiye'ye girersem emniyete kavuşurum' diye düşünüyor. Bu, Türkiye'nin 12 yılda verdiği mücadelenin gelmiş olduğu noktadır" dedi.