Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yapılan operasyonda, durdurulan bir araçta zulalanmış 107 kg kokain ele geçirildi.

Edinilen bilgi ve iddialara göre; Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi almış oldukları duyum ve yapılan istihbarı çalışmalar sonucu, bazı şahısların yüklü miktarda uyuşturucu sevkiyatı yapacağı bilgisine ulaştı.  Elde edilen bilgiler doğrultusunda 24 Nisan 2019 tarihinde takibe alınan bir kargo aracı durduruldu. Araçta çeyiz sandığı içerisinde zulalanmış 11 kilo 200 gram kokain ele geçirildi.  Olayla ilgili gözaltına alınan kargo aracının şoförü serbest bırakılırken, olayla bağlantılı yakalanan 2 şüpheliden biri serbest kaldı. Diğeri ise tutuklandı.

 

ÇETE LİDERİ YAKALANDI

Kocaeli polisi uyuşturucu sevkiyatı yapan guruba yönelik takibe devam etti.  Olayın devamında örgütün lideri pozisyonunda olan  A.K isimli şahıs  16 Temmuz günü Hakkari İli Yüksekova İlçesinde yapılan çalışmalar sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Adli mercilere sevk edilen şahıs tutuklanıp cezaevine konuldu.

 

9  KİŞİ TUTUKLANDI

Polis çete liderini yakaladıktan sonra, örgütün İran plakalı bir araç ile yaptığı son sevkiyatın bilgilerine ulaştı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde 17 Temmuz günü gerçekleştirilen oparesyonda durdurulan araçtan 107 kg kokain ele geçirildi.  Olayla ilgili  İran İslam Cumhuriyeti Vatandaşı olan  5 kişi ile  Türk vatandaşı olan 2 kişi  gözaltına alındı.  Adliyeye Sevk edilen 7 Şahısta tutuklanarak cezaevine kondu. Dosya kapsamında gözaltına alınan toplam 10 şüpheliden 9’u tutuklandı. 1 kişi ise serbest kaldı