Kandıra’nın Deliveli, Çalyer, Ağaçağıl ve Kubuzcu mahallelerindeki tarım arazileri suyla buluşuyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra’nın Çalyer, Deliveli, Ağaçağıl ve Kubuzcu mahallelerinden geçen Koca Deresi’ndeki suyu, sulama kanallarıyla toprak ve tarımla buluşturuyor. Sulama kanalları sayesinde 2 bin dönüm tarım arazisi suyla buluşup, tarım arazilerinin verimi ve vatandaşların geçim kaynakları artacak.
AĞUSTOS AYINDA TAMAMLANIYOR

Büyükşehir Belediyesi köylere sağladığı tarımsal hizmetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen proje yürütülüyor. Kandıra’ya bağlı Çalyer, Deliveli, Ağaçağıl ve Kubuzcu mahallelerinden geçen Koca Deresi’ndeki suyu tarımsal sulama kanalları ile tarım arazileriyle buluşturmayı hedefleyen projenin Ağustos ayında tamamlanması planlanıyor                  
ÜRETİMİ ARTIRACAK

Tarımsal Sulama Kanalları Projesi ile kırsalda oturan vatandaşların hayvansal ve tarımsal faaliyetlerde bulunmaları sağlanacak. İlave istihdamın oluşacağı proje sonucunda, kırsal alanda gelir dağılımının düzelmesi, birim alandan birden fazla ürün alınmasına imkan sağlanması ve üretimin çeşitlenmesini gerçekleşecek. Sulama kanalları ile 2 bin dönüm tarım arazisi suyla buluşturulacak. Proje kapsamında üreticilere; seracılık, sebze ve meyve yetiştiriciliği ile hayvancılık konularında eğitim verilecek.

 2 BİN METRELİK SULAMA KANALI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Koca Deresi’nden alınan suyun tarım arazilerine ulaşmasını sağlayacak kanal yapımı çerçevesinde,1000 metre trapez kanal,  250 metre koruge boru ve1700 metre U kanal imalatı yapımı gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında imalatı tamamlanan 2000 metrelik sulama kanalı ise çiftçilerin hizmetine girdi.